The smart Trick of bartholin kisti kanar mı That No One is Discussing
The smart Trick of bartholin kisti kanar mı That No One is Discussing
Blog Article
Gebelik takibi sırasında ultrason ve çeşitli testler yaparak hamileliğin sorunsuz ilerlediğine ve annenin, bebeğin sağlıklı olduğuna dair Web görüşler edinilmeye çalışılır.
Vajinal kanama: Dış gebelikte embriyo rahim duvarına yerleşmediği için kanama olması muhtemeldir. Kanama hafif ya da şiddetli olabilir.
Dış gebelik normal olarak gelişmeye devam edemez ve tipik olarak tam bir gebelik gibi sürmez. Aynı zamanda dış gebelik normal gebeliğe dönüşmez.
7 haftalık dış gebelik belirtileri genellikle karın ağrısı en önemli belirtilerden biridir.
Karın/ kasık ağrısı: Karın ağrısı en sık görülen belirtidir ve vakaların neredeyse hepsinin dış gebelik olduğunu gösterir. Karın ağrısının sebebi ise normalde bebeğin geliştiği yer olan rahim vücutta en fazla genişleyebilen bir organdır fakat dış gebelikte bebeğin olduğu yer rahim olmadığından yerleşilen yer bir süre sonra dokuya baskı yaparak veya orayı rüptüre (parçalanma) yaptığından dolayı ağrı gelişmektedir.
6 haftalık dış gebelik belirtileri nelerdir? Karın veya pelvik bölgesinde hafiften şiddetliye kadar değişebilen ve zaman zaman ortaya çıkan ya da sürekli hissedilen keskin bir ağrı görülür. Bu ağrının yanında parlak kırmızı veya kahverengi tonlarda olabilecek hafif ya da şiddetli vajinal kanama yaşanır.
Bu kan testi, bir ultrason testi gardenımıyla dış gebelik doğrulanana veya dışlanana kadar birkaç günde bir tekrar edilebilir. Bu durum genellikle gebe kaldıktan beş ila altı hafta sonrasında gerçekleşir.
Eğer önceki gebelikten kalan hcg değeri tekrar yükseldiyse bu durumda genellikle tekrar mtx gibi ilaçlar kullanmak gerekebilir. Bu konuda en doğru bilgiyi muayenenizi ve takibinizi yapan doktorunuz daha fazla bilgi verecektir.
Dış gebelik acil bir durum olarak bilinmektedir. Anne adayı için ciddi sağlık sorunlarının başlamasına neden olabilir. Dış gebelikte oluşan riskleri şu şekilde sıralayabiliriz:
İştahsızlık: Yeni hamileyseniz, iştahsızlık ve bazı yiyeceklere karşı isteksizlik hissedebilirsiniz.
Doktorunuz bu ilacı enjeksiyon olarak verecektir, kullanım için hastaneye yatırılmanız gerekebilir. Ayrıca ilacın etkili olup olmadığını anlamak için düzenli kan testleri yaptırmak ve yakın takibiniz gerekmektedir. Eğer ilaç tedavisi başarılı olursa cerrahi tedaviye ihtiyaç kalmamaktadır.
Çünkü dış gebelik normal bir gebelik değildir. Genellikle dış gebelik yaşayanlar farklı komplikasyonlar nedeniyle hayati risk altındadır. Bu doğrultuda sağlıklı bir hamilelik geçirmek isteyen her kadının dış gebelik hakkında belirli bilgilere sahip olması gerekir.
Dış gebelikten sonra hamile kalanların süreci iyi takip etmesi ve tekrarlama durumunu erkenden tespit etmeleri gerekir. Eğer gebeliğin sorunsuz devam ederse endişelenmeyi bırakabilirsin, normal doğum da yapabilirsin.
Dış gebelik tıptaki advertisementı ile ektopik gebelik olarak da adlandırılmaktadır. Aynı zamanda tubal gebelik, kornual gebelik, intersiyel gebelik, gizli gebelik gibi isimleri ve farklı türleri de bilinmektedir.